top of page

Neurologjia në Sëmundjet Sistemike

Shërbimi i Neurologjisë, QSUNT në partneritet me Ample zhvillojnë Konferencën Mjekësore me titull “Neurologjia në sëmundjet sistemike”, më datë 20 Janar 2024. *Pagesa: 2'000 ALL për mjekët. 1'000 ALL për Specializantët.

Neurologjia në Sëmundjet Sistemike
Neurologjia në Sëmundjet Sistemike

Time & Location

20 jan 2024, 8:00 e paradites

Hilton Garden Inn Tirana, Bulevardi Gjergj Fishta 146, Tirana, Shqipëria

About the event

Ky event është në proces akreditimi nga ASCK me 5 kredite për: Mjek Neurolog, Mjek Specialist dhe Mjek të Përgjithshëm.

Program

08:00-08:45 Regjistrimi

08:45 - 09:00 Fjalë Përshëndetëse

Sesioni i Parë

Moderatorë:

Prof. Dr. Jera Kruja, Prof. Asc. Altin Kuqo

Dr. Aida Quka

Komplikacionet neurologjike në sëmundjen kritike

Prof. Asoc. Altin Kuqo

Sistemi nervor dhe Sëmundjet e gjakut

Dr. Eliverta Majko

Komplikacionet neurologjike të sëmundjeve kardiake dhe pulmonare

Dr. Genc Çakçiri

Sëmundjet e veshkave, çrregullimet e elektroliteve dhe Sistemi Nervor

Prof. Asoc. Ilirjana Zekja

Çrregullimet neurologjike në patologjitë gastrontestinale

10:40 – 11:10 Diskutime

11:10 – 11:30 Pushim Kafe

Sesioni i Dytë

Moderatorë:

Prof. Dr. Mira Rakacolli, Prof. Asc. Sokrat Xhaxho

Dr. Meri Papajani

Patologjitë obstetrike-gjinekologjike dhe sistemi nervor

Dr. Shk. Pavllo Djamandi

Manifestimet neurologjike të sëmundjeve reumatologjike

Dr. Serla Grabova

Ndërlikimet neurologjike të çrregullimeve endokrinologjike

Prof. Asoc. Sokrat Xhaxho Komplikacionet neurologjike të trajtimit të kancerit

Prof. Gentian Vyshka

Raportimet e rastit klinik: një konsideratë strukturore

13:10 – 13:40 Diskutime

13:40 – 14:00 Pushim Kafe

Sesioni i Tretë

Prezantime e-posters

Moderatorë:

Dr. Aida Quka, Prof. Ilirjana Zekja

Anxhela Xhengo, I. Zekja, S. Grabova, J. Kruja

Sindroma Fahr nga hypoparatiroidizmi primar në një pacient me atake epileptike

Arlinda Abazaj, A. Seferi, A. Kuqo

Epilepsia Tumorale

Blerta Qazimllari, A. Kuqo, J. Kruja

Prezantim rasti: Neuropatia periferike e dhimbshme si komplikacion i infeksionit me virusin e hepatitit B

Blerta Qazimllari, G. Çakçiri, J. Kruja

Pseudohipoparatiroidizmi si shkak i rrallë i parkinsonizmit dhe krizave epileptike

Eglita Laçi, A. Kuqo, A. Verlaku, J. Kruja

Atake humbje vetëdije konvulsivante në terren të disfunksionit të pacemaker kardiak

Elina Cara, A. Quka, S. Grabova, J. Kruja

Paraliza hipokalemike me rabdomiolizë në një paciente me hiperaldosteronizëm ektopik

Eni Reka, A. Kuqo, B. Qazimllari, A. Rroji, J. Kruja

Ecuria e papritur klinike e spektrit të Neuromyelitit Optik (NMOSD): A është NMOSD një kameleon i sëmundjeve të tjera demielinizante?

Enkela Puci, A. Quka, A. Rroji, F. Agalliu, K. Elpenorja, J. Kruja

Sëmundja Moyamoya: Një rast klinik me tremor dhe hiperintensitete simetrike të trakteve piramidale

Ereida Rraklli, A. Bileri, J. Ranxha

Korrelacioni midis migrenës dhe foramen ovale patent: një analizë në një grup pacientësh në spitalin e Beratit

Ereida Rraklli, O. Çibuku, S. Daja, E. Ferizaj, A. Bendo

Veçoritë oftalmologjike të sëmundjes së Parkinsonit: të nëndiagnostikuara dhe të nënraportuara: një studim observues

Florian Agalliu, A. Quka, E. Puci, S. Grabova, J. Kruja 

Epilepsia bilaterale mioklonike astatike dhe myeliti transvers, një rast klinik sugjerues për epilepsi autoimune

Jusri Kajoshaj, G. Çakçiri, J. Tana, J. Kruja

Stenoza e arterieve karotide pas radioterapisë për kancerin e laringut – Rast Klinik

Klementjan Miraka, S. Xhaxho, G. Vyshka, J. Kruja

Guillian Barre dhe Tiroiditi Hashimoto

Malbora Xhelili, I. Zekja, M. Fida, J. Kruja

Neurofibromatoza: Sfidat e diagnostikimit

Malbora Xhelili, I. Zekja, M. Fida, E. Vasili, J. Kruja

Neurodermatologjia: njohja me konceptet e saj në praktikën e përditshme

Marsiano Qendro, M. Papajani, B. Qazimllari, A. Rroji, Xh. Xhemaj, S. Grabova, J. Kruja

Sindromi Reversibël i Encefalopatisë Posteriore (PRES) pa Hipertension Arterial

Redina Agolli, Xh. Xhetani, F. Olldashi

Sindroma e hipotensionit endokranial me Liquorrhe Spontane Nazale

Sara Likaj, O. Qirjako, P. Djamandi, A. Rroji, J. Kruja

Neurosarkoidozë vs MS tu-like në pacient me Sarkoidozë pulmonare

Xhoana Xhemaj, M. Papajani, S. Grabova, E. Rraklli, F. Dashi, J. Kruja

Status epileptik jokonvulsiv në një paciente gravide

Konkluzione & Mbyllja e Konferencës

Pagesa për Mjekët: 2'000 ALL

Pagesa për Specializantët: 1'000 ALL. 

Pagesa kryhet ditën e eventit.

Ky event mbështetet nga Abdi Ibrahim, Imi Pharma, Viatris, Novartis, Berlin Chemie, Bayer, Delta, FarmaNet, Megapharm, Alb Global Pharma, Intermedica, Cambridge Laboratories,  Roche, R Pharm, Vini Pharma, Nobel, CFO, Ilma Farma, Medicamenta, Naturpharma, Alkaloid, Genius, Anadolu.

Share this event

Anchor 2
bottom of page