top of page

Konferenca Kombëtare e Mjekësisë Interne

Shoqata Shqiptare e Mjekësisë Interne organizon Konferencën e saj të parë Kombëtare me temë: Insufiçienca Kardiake dhe Komorbiditetet e saj. *Regjistrohuni paraprakisht nëse do të jeni të pranishëm në event. **Pagesa: 1'000 ALL për mjekët. Falas për specializantët.

Konferenca Kombëtare  e Mjekësisë Interne
Konferenca Kombëtare  e Mjekësisë Interne

Time & Location

28 tet 2023, 8:00 e paradites – 5:00 e pasdites

Hilton Garden Inn Tirana, Bulevardi Gjergj Fishta 146, Tirana, Shqipëria

About the event

Ky event është akredituar nga ASCK me 6 kredite për: Mjekë të Përgjithshëm, Mjekë Internist, Nefrolog, Endokrinolog, Kardiolog, Pneumolog, Gastrohepatolog.

Program

08:00-09:00 Regjistrimi

Sesioni I

Tema: Insufiçienca Kardiake dhe Komorbiditetet e saj. Rëndësia klinike. Pjesa I

Salla: Apollonia

Moderator: Prof. Margarita Resuli, Prof. Jovan Basho

09:00 Hapje e Konferencës, Fjalë Përshëndetëse

Sëmundja koronare dhe insufiçienca kardiake si komplikacion i saj.

Dr. Somida Kuka

Sindromi kardiorenal: Sfidat në praktikën klinike dhe hapat kryesor për një menaxhim më të mirë.

Prof. Margarita Resuli Gjata

Insufiçienca kardiake dhe cirroza hepatike.

Prof. Jovan Basho

Hipertensioni në sëmundjen kronike të veshkës. Era e re e trajtimit në 2023.

Prof. Asoc. Arjana Strakosha

Insufiçienca Kardiake Kronike dhe Diabeti Mellitus

Prof. Asoc. Ergita Nelaj

10:45 – 11:05 Pyetje & Diskutime

11:05 – 11:30 Pushim kafe

11:00 – 12:30 Satellite Symposium “Dislipidemitë në fokusin e Mjekësisë Interne”, Novartis

Salla: Pajtim Selmani

Moderatore: Dr. Shk. Marinela Dibra

Sesioni II

Tema: Insufiçienca Kardiake dhe Komorbiditetet e saj. Rëndësia klinike. Pjesa II

Salla: Apollonia

Moderator: Prof. Asoc. Ergita Nelaj, Dr. Shk. Ledio Collaku

11:30 Insufiçienca Kardiake në Lupusin Eritematoz Sistemik

Dr. Shk. Ledio Collaku

Fibrilacioni Atrial dhe Insufiçienca Kardiake

Dr. Eneida Hoxha

Insufiçienca kardiake dhe Sëmundja Pulmonare Obstruktive Kronike

Dr. Ilir Gjermeni

Insufiçienca kardiake dhe anemia

Dr. Irida Kecaj

Insufiçienca kardiake dhe çrregullimet e funksionit të tiroides

Dr. Pandush Pojani

12:50 – 13:10 Pyetje & Diskutime

13:10 – 13:50 Pushim Dreke

13:15 Satellite Symposium

Salla: Pajtim Selmani

Sesioni III

Tema: Rëndësia e diagnozës diferenciale në zgjidhjen e rasteve klinike të ndërlikuara. Pjesa I

Salla: Apollonia

Moderator: Dr. Somida Kuka, Dr. Eneida Hoxha

13:50 Infarkt miokardi i heshtur, i komplikuar, në një paciente diabetike. Dr. Brunkita Rama

Stroku kardio-embolik në endokarditin e protezës valvulare

Dr. Vilma Hoxhallari

Menaxhimi i dispnesë në një pacient me Insufiçiencë kardiake dhe Fibrozë pulmonare

Dr. Esmeralda Qeli

Një raportim rasti me Feokromocitomë gjigande të surenales

Dr. Edis Ramo

Burrë 33 vjeç me koartacion të aortës dhe regurgitim aortal në të njëjtën kohë

Dr. Granit Ramizi

Kur mendon se e ke zgjidhur rastin, por gjen komplikacionet

Dr. Olti Daka

14:40 – 14:55 Pyetje & Diskutime

14:55 – 15:15 Pushim Kafe

Sesioni IV

Tema: Rëndësia e diagnozës diferenciale në zgjidhjen e rasteve klinike të ndërlikuara. Pjesa II

Salla: Apollonia

Moderator: Dr. Irida Kecaj, Dr. Ilir Gjermeni, Dr. Pandush Pojani

15:15 Sindromi Guillain-Barre

Dr. Julinda Koci

Toksiciteti pulmonar i induktuar nga amiodarone.

Dr. Denisa Gjoka

Insufiçienca renale akute si shfaqje e parë e mbidozimit nga Acetaminofeni. Dr. Jonilda Shukulli

Osteoporoza e avancuar që nuk i përgjigjet trajtimit, si indikator për sëmundjet malinje të gjakut.

Dr. Entela Kerxhaliu

Heparin-Induced Thrombocytopenia (HIT)

Dr. Emiriada Proko

Sindroma Gitelman: Raportim rasti dhe rishikim i literaturës.

Dr. Sonila Gozhita

16:15 – 16:30 Pyetje & Diskutime

16:30 – 16:40 Konkluzione dhe vlerësimi i Konferencës

16:40 Shpërndarje Çertifikatash

E-posters. 09:00 - 16:00 Foier

Astma Kardiake

Mehmet Hoxha, Eltleva Qirko Loloçi, Ester Ndreu

Arritja e objektivit të LDL kolesterolit në pacientë me sëmundje të arterieve koronare të trajtuar në një qendër spitalore universitare.

A. Gjana, L. Dibra, E. Pavli, A. Kristo, D. Teferici, E. Tafaj, E. Katana, I. Refatllari, A. Bileri, M. Luzati, F. Prenga, K. Hoti, A. Kastrati, A. Dibra

Ecuria afatshkurtër e pacientëve me STEMI të trajtuar me PCI primare të dalë nga spitali brenda 72 orëve të para.

A. Gjana, E. Pavli, A. Voci, L. Dibra, A. Kristo, E. Tafaj, E. Katana, I. Refatllari, E. Pane, G. Zaimi, A. Bileri, M. Luzati, L. Simoni, A. Duka, A. Dibra, A. Kastrati

Ndikimi relativ i matjes së NT-proBNP dhe troponinës në repartin e urgjencës në pacientët e diagnostikuar me sindrom koronar akut me ose pa ngritje të segmentit ST.

A. Kristo, E. Pavli, A. Gjana, E. Deti, D. Teferici, L. Dibra, E. Katana, E. Tafaj, E. Cauli, A. Kastrati, A. Dibra

Linjat B në edemën pulmonare kardiogjene, vlera e ekografisë pulmonare në diagnozë.

Blerina SARACI QIRINXHI, Denis QIRINXHI, Durim CELA

Fibrilacion Atrial post-Aksidenti Vaskular Cerebral, dilema shkak apo pasojë.

Entela Basha, Eris Ranxha, Vera Ostreni, Eliverta Majko, Ermir Roci, Olsi Taka, Redon Uruci

Roli i biomarkerave kardiakë në Aksidentet Vaskulare Cerebrale.

Eris Ranxha, Entela Basha, Ermir Roci, Olsi Taka, Redon Uruci, Vera Ostreni

Formacion në atriumin e majtë te një grua 80-vjeçare.

Greta Hasandoçaj Somida Kuka, Eneida Hoxha, Margarita (Gjata) Resuli

Hiperplazia Gingivare Medikamentoze

Vasiana Gjergo, Eneida Hoxha

Prezantim atipik i një subjekti me hipertension sekondar.

Ediola Hysaj, Ilir Gjermeni.

Hipertensioni sekondar në një pacient me stenozë bilaterale të arteries renale dhe kancer të veshkës së majtë.

Eleda Rucaj, Somida Kuka, Eneida Hoxha, Margarita (Gjata) Resuli

Vlera e Proteinës C-Reaktive (PCR) dhe ProBNP në riklasifikimin korrekt të likideve transudative nga Insufiçiencat kardiake.

Dr. Shk. Dhimitraq Argjiri, Dr. Geralda Koxh erri, Dr. Viola Selmani, Dr. Irma Tashi, Prof. Dr. Silvana Bala

Versamenti pleural leuçemik si manifestim fillestar i Leukozës Akute Mieloide (AML): rishikim literature dhe raportim rasti.

Dr. Shk. Eugerta DILKA, Dr. Klara ZIU, Dr. Elvira ҪELA, Dr. Shk. Daniela XHEMALAJ, Dr. Shk. Regina HASA

Ndyshimet Hematologjike në Insufiçiencën Kardiake. - Një ndikim klinik multidimensional.

A.Perolla, A.Demiraj

Hipertrigliceridemia tepër e lartë në një pacient me diabet.

Blertina Dyrmishi, Taulant Olldashi, Marsela Haruni

Prevalenca e sindromit të ovarit polikistik dhe insulinorezistencës te gratë infertile.

Dr. Shk. Mimoza Dollenga, Prof. Asc. Dr. Dorina Ylli

Dietary, Nutritional, Hypoprotein Diet, and Hyposodium Impact on GFR Progression on diabetic nephropathy.

Dr. Nevila Bano, Dr. Ani Bulla

Menaxhimi i lupusit eritematoz sistemik me insufiçiencë multiorganore (raporti rasti).

A. Gjyzari, A. Duraku, I. Isufaj, M. Gjata

AKI në një subjekt me vaskulit pas terapisë me edoxaban.

GRECA Entela, Duraku Ahmet, SELMANI Bjeshkatore, Myftar BARBULLUSHI

Vdekshmëria dhe lidhja me faktorët e rrezikut për infeksionin COVID-19 te pacientët e hemodializës.

Elda Cule

Sindromi Nefrotik i lidhur me përdorimin e AIJS (Case Report)

Rez. Dr. I. Isufaj, Dr. N.Pasko

Faktorët e riskut për aterosklerozë në pacientët në dializë: fokus në malnutricion dhe inflamacion.

Nereida Spahia, Merita Rroji

Një rast klinik sfidues i bashkëekzistencës së glomerulonefritit membranoz primar me IgA nefropati në një djalë 30 vjeçar me psoriazis vulgaris.

MD.V.Cadri, MD E.Rabeta, As. Prof. Monika Fida, As.Prof.Ariana Strakosha, Prof.Dr. Myftar Barbullushi

Stenoza e arterieve karotide në një paciente me hiperkolesterolemi familjare pa sëmundje koronare sinjifikante.

L. Dibra, I. Refatllari, A. Gjana, A. Kristo, E. Harja, A. Nona, A. Dibra

Prevalenca dhe faktorët e rriskut për dëmtim akut të funksionit renal në pacientët me politrauma.

N. Pasko, V. Kaloshi, I. Isufaj, M. Plaku, A. Strakosha

Performance of renal function in patients treated with sacubitril/valsartan.

Olta Dhamo, Alma Idrizi, Anila Shahini, Arjana Stojku

Vaskuliti i lidhur me ANCA i prezantuar me shenja dhe simptoma renale.

Anife LIKA, Laerta DUMBO, Vasilika GJIKA, Prof.ASC. Dorina RUCI, Prof. ASC. Teuta BACKA.

Një mashkull i ri me sindrom antifosfolipid sekondar.

Doina Jano, Eneida Hoxha

Insufiçienca kardiake si komplikacion i Sklerodermisë Sistemike (SSc).

Ervin Rapushi, Artur Zoto, Albana Doko (Banushi), Leonard Simoni, Teuta Backa, Cesarina Todhe, Anastasio Kolaci, Kristi Ziu.

Sindrom antifosfolipid prezantuar me abdomen akut.

Blerina Dhamo, Ardit Collaku.

Osteoporozë severe me fraktura multiple vertebrale pas gravidancës së parë – rast i rrallë.

Jorida Kucaj, Juxhin Gjoshe, Behar Tocilla, Etleva Gjoshe, Gazmend Kucaj.

Miopatia autoimune nekrotizuese (MAN) - Rast Klinik.

Dr. Rovena Lico, Dr. Eneida Hoxha, Andi Davidhi, Blerina Dhamo.

Biopsia e palcës kockore dhe roli i saj në diagnozën e policitemisë vera.

Tatjana  Caja, Dorina Qirjo, Arben Ivanaj, Polikron Pulluqi, Adela Perrolla, Alma Cili, Elsuarta Çalliku

Infeksionet oportuniste në malinjitetet hematologjike.

Tatjana Caja, Borana Kapexhiu, Arben Ivanaj, Polikron Pulluqi, Adela Perrolla, Alma Cili, Elsuarta Çalliku

Pneumonia nga Aspergillus në një Pacient me Leuçemi Akute Promielocitike.

K. Kololli, N. Gjylamet, V. Mano, A. Perolla

Limfoma primare hepatike, një nëntip i limfomës difuze me qeliza të mëdha b.

Jurgen GAXIRI, Jovan BASHO

Sindroma aplazi medulare-hepatit toksik në një të sëmurë me dëmtim toksik nga konsumi i pijeve energjike.

Ina ILJAZI, Jovan BASHO

Abscesi hepatik piogjenik.

Oksana ALLKO, Jovan BASHO

Follow up of hearing loss in chronic renal disease.

Evis Bendo, Arjana Stojku, Margarita Gjata.

Roli i imazherisë në zbulimin e tumoreve të këndit pontocerebelar, 2 raste klinike.

Dr. Majlinda CANI, Dr. Holta SULAJ

Raportimi i një rasti të komplikuar me paralizë të kordës vokale pas procedurës së FNA për diagnostikimin e një tumori të gjendrës tiroide.

Holta SULAJ, Majlinda CANI

Pagesa për mjekët: 1'000 ALL. (kryhet ditën e eventit)

Falas për Specializantët.

Ky event mbështetet nga Novartis, Berlin Chemie, Viatris, Bayer, Rejsi Pharma, Imipharma, Megapharm, Intermedica, Eurofarma, Vini Pharma, Lekli, R Farm, Trimed, Delta Pharma, CFO, Tidi Pharm, FarmaNet, Farmatech, Messer.

Share this event

Anchor 2
bottom of page