top of page

Konferenca e XXVIII e SHSHAAIK

Shoqata Shqiptare e Alergjisë, Astmës dhe Imunologjisë Klinike, SHSHAAIK organizon me datë 16 Dhjetor 2023, Konferencën e saj të XXVIII. *Regjistrohuni paraprakisht vetëm nëse do jeni PREZENT ditën e eventit.

Konferenca e XXVIII e SHSHAAIK
Konferenca e XXVIII e SHSHAAIK

Time & Location

16 dhj 2023, 9:00 e paradites – 2:00 e pasdites

Marriott Tirana, Sheshi Italia, Tiranë 1001, Shqipëria

About the event

*Ky event është në proces akreditimi nga ASCK për kategoritë: Mjek Alergologë.

Program

Regjistrimi 09:00-09:30

Fjala Përshëndetëse | Presidente e Shoqatës, DSHM Eris Mësonjësi

Sesioni I

Moderatorë: Prof. Etleva Qirko,

Prof. Mehmet Hoxha

Astma bronkiale forma e rëndë: Sëmundje apo Sindromë?

M. Hoxha, E.Ndreu, E.Lekli, E.Qirko

Astma mund të kontrollohet, por a mund edhe të kurohet? Remisioni në astmën bronkiale, çfarë është dhe a mund të arrihet?

Piluri E, Hoxha M, Gace G, Kurtaj A, Qirko E.

Angioedema: Format e saj. Qëndrimi në 2023.

E. Mësonjësi, B.Bregu, H.Kashari, K.Xhelilaj, J.Asllani, A.Priftanji, E.Qirko

Diagnostikimi dhe trajtimi i rinitit alergjik sipas udhërrëfyesve ndërkombëtar.

E.Qirko, A.Gurakuqi, A.Gjeli, A.Skenderi, J.Asllani

Sfidat e diagnostikimit të alergjive ushqimore në praktikën e përditshme klinike.

Të rejat nga udhërrëfyesi i EAACI 2023.

J.Asllani, A.Gjeli, A.Skenderi, M.Hoxha, E. Mesonjesi, A.Priftanji, E .Qirko.

11:15- 11:45 Diskutime

11:45-12:00 Pushim Kafe

Sesioni II

Moderatorë: Prof. Mehmet Hoxha, DSHM. Eris Mësonjësi

Përdorimi i FeNO në diagnozën dhe monitorimin e Astmës.

B.Bregu, D.Bletaj, H.Duda, E.Mësonjësi

Dermatiti alergjik i kontaktit në Shqipëri.

Të dhëna klinike dhe epidemiologjike për përiudhën 2018-2022.

A.Gjeli, J.Asllani, V.Nushi, D.Spahiu, K.Xhelilaj, E.Qirko.

Hipersensitiviteti perioperator:

Rishikimi i literaturës në sfidat dhe nevojën për standardizim në hetimin diagnostik.

E. Lekli, M. Hoxha , E. Qirko

Menaxhimi i sëmundjeve alergjike në shtatzani.

E. Lazri, A. Shehaj, A. Skënderi, A. Sherri, E. Mingomataj

Diskutime

Konkluzione dhe Vlerësimi i Konferencës

Drekë

*Ky event mundësohet nga: Medicamenta, Berlin Chemie, Novartis, Intermedica, Abdi Ibrahim, Unique Pharmaceuticals, Viatris, Tidi Pharm, Pegasus, Delta, Lekli.

Share this event

Anchor 2
bottom of page