top of page

Konferenca e 11 e Reumatologjisë Shqiptare

Shërbimi i Reumatologjisë, QSUNT në partneritet me Ample zhvillojnë Konferencën e 11 të Reumatologjisë Shqiptare, më datë 26 Janar 2024. *Pagesa: 2'000 ALL për mjekë & farmacistë.

Konferenca e 11 e Reumatologjisë Shqiptare
Konferenca e 11 e Reumatologjisë Shqiptare

Time & Location

26 jan 2024, 8:00 e paradites

Hilton Garden Inn Tirana, Bulevardi Gjergj Fishta 146, Tirana, Shqipëria

About the event

08:00 – 09:00 Regjistrimi.

Ky event është në proces akreditimi për: Mjekë të Përgjithshëm, Mjekë të Specialiteteve të ndryshme, Farmacistë.

Moderatorë: Prof. Teuta Backa (Çiço), Prof. Albana Fico, Prof. Margarita Resuli, Prof. Ass. Ali Lahu, Prof. Ass. Artur Zoto

SESIONI I

Prof. Dr. Teuta Backa (Çiço)

Përditësime në trajtimin e miopative autoimune

Prof. Albana Fico

Trajtimi me barna biologjikë dhe incidenca e tuberkulozit për gjatë këtyre trajtimeve

Prof. Ass. Dorina Ruci

Një komplikacion “Red flag” i Artritit Reumatoid. Case Report

Prof. Asoc. Valbona Duraj

Spondiloartropatitë dhe rekomandimet më të fundit

Prof. Asoc. Artur Zoto

Faktorët klinikë dhe serologjikë të lidhur me perikarditin e Lupusit

Dr. Shk. Artur Kollçaku

Limfoma me qeliza B dhe T në një paciente me Sindrom Sjӧgren primar, raportim rasti

Dr. Shk. Ervin Rapushi

Prezantimi për herë të parë i Lupusit Eritematoz Sistemik me endokarditin Libman - Sacks

Prof. Asoc. Adriatik Gabrani

Vlerësimi i rrezikshmërisë për osteopeni dhe osteoporozë në pacientët e diagnostikuar me Spondilit Ankilozant dhe Artrit Reumatoid që janë nën terapi spitalore dhe ambulatore gjatë periudhës 2021- 2023

10:15 – 10:45 Diskutime

10:45 – 11:15 Pushim Kafe

SESIONI II

Moderatorë: Prof. Ass. Valbona Duraj, Prof. Ermira Vasili, Prof. Elizana Petrela, Prof. Asoc. Ermira Ziçishti, Prof. Asoc. Ismet H.Bajraktari

Dr. Jehona Ismaili

Ndikimi i Metotrexatit dhe inhibitorëve të TNF në shfaqjen e diabetit melit në pacientët me artrit reumatoid

Prof. Asoc. Ismet H.Bajraktari

Faktorët etiologjikë të Eritemës Nodoze

Prof. Elizana Petrela

Rekomandimet e EULAR-it për menaxhimin e lupusit eritematoz sistemik: Përditësimi i vitit 2023

Prof. Irena Kola

Poliseroziti si komplikacion i LES, Raportim rasti

Prof. Asoc. Ermira Ziçishti

Dhimbja radikulare lumbosakrale në pacientët post-Covid

Prof. Asoc. Mehmet Hoxha

Eozinofilia periferike dhe semundjet e indit lidhor

Dr. Elsuarta Calliku

Sindroma Evans në Leukemitë Limfoide Kronike/ Small Lymfocytic Lymphoma

12:30 – 13:00 Diskutime

13:00 – 13:30 Pushim Kafe

SESIONI III

Moderatorë: Prof. Asoc. Dorina Ruci, Prof. Mehmet Hoxha, Prof. Arjana Strakosha, Prof. Adriana Babameto, Dr. Jehona Ismaili

Dr. Shk. Violeta Hoxha

Inflamacioni kronik i gradës së ulët dhe lidhjet e tij me sindromin metabolik dhe çrregullimet psikiatrike si depresioni dhe stresi

Prof. Ass. Ariana Strakosha

Lupus nefritis

Prof. Adriana Babameto

Manifestimet Gastrointestinale në Sëmundjet Reumatizmale

Dr. Shk. Albana Doko (Banushi)

Infarkti akut i miokardit në pacientë me Sklerodermë Sistemike

Dr. Eneida Hoxha, Prof. Margarita Resuli

Sindroma kardiorenale: menaxhimi i duhur dhe sfidat në praktikën klinike

Dr. Shk. Marjeta Tanka

Manifestimet kockore në sëmundjen Gaucher

Dr. Valbona Salko

Ateroskleroza dhe Artriti Reumatoid

Dr. Elona Xherahu

Vlerësimi i enteziteve nëpërmjet metodave imazherike në pacientët me Spondiloartrit dhe Artrit Psoriatik

14:50 – 15:20 Diskutime

15:20 – 15:30 Konkluzione dhe Vlerësimi i Konferencës

Ky event mundësohet nga: 

Sponsor Platinum: Abdi Ibrahim

Sponsor i Artë: Novartis, Berlin Chemie, Alb Global Pharma

Sponsor i Argjendtë: Intermedica, R Pharm, Galaxy, Zentiva, Partners Pharma, Trimed, Ermed, Fufarma, Delta Pharma, CFO, Tidi Pharm, Sal Pharma, Genius Lab

Share this event

Anchor 2
bottom of page