top of page

Udhëtim përmes Dhimbjes. Një përqasje multidisiplinare mbi perspektivat e reja dhe praktika klinike

Event i dedikuar mjekëve të familjes, mjekëve neurolog, reumatolog, ORL, ortoped, farmacistëve dhe stomatologëve. Pjesëmarrja falas. Në proces akreditimi nga ASCK.

Udhëtim përmes Dhimbjes. Një përqasje multidisiplinare mbi perspektivat e reja dhe praktika klinike
Udhëtim përmes Dhimbjes. Një përqasje multidisiplinare mbi perspektivat e reja dhe praktika klinike

Time & Location

06 qer 2024, 1:30 e pasdites – 7:30 e pasdites

Tirana Marriott Hotel, Sheshi Italia, Tiranë 1001, Shqipëria

About the event

13:30 – 14:30 Regjistrimi

Seancë Plenare | 14:30 – 16:30

14:30 – 14:55 Prof. Francesco Scaglione | Udhëtimi përmes dhimbjes: menaxhimi farmakologjik

14:55 – 15:00 Pyetje & Diskutime

15:00 – 15:25 Prof. Jera Kruja | Migrena. Përditësime

15:25 – 15:30 Pyetje & Diskutime

15:30 – 15:55 Prof. Teuta Backa | Dhimbjet në sëmundjet reumatizmale, diagnozat më të shpeshta në Shqipëri.

15:55 – 16:00 Pyetje & Diskutime

16:00 – 16:25 Prof. Edit Xhajanka | Plagët e shkaktuara nga protezat e lëvizshme. Trajtimi i tyre dhe minimizimi i dhimbjes.

16:25 – 16:30 Pyetje & Diskutime

16:30 – 17:00 Pushim Kafe

Seanca Paralele | 17:00 – 19:35

Salla 1

Neurologji

17:00 – 17:30 Dr. Aida Quka – Dhimbjet tensive të kokës

17:30 – 17:35 Pyetje & Diskutime

17:35 – 18:05 Prof. Francesco Scaglione | Menaxhimi farmakologjik i dhimbjes tensive të kokës

18:05 – 18:10 Pyetje & Diskutime

18:10 – 18:40 Prof. Asoc. Altin Kuqo - Mekanizmat e dhimbjes dhe rëndësia e tyre në trajtimin e saj.

18:40 - 18:45 Pyetje & Diskutime

18:45 - 19:05 Konkluzione dhe Vlerësimi i Konferencës

Salla 2

Reumatologji & Ortopedi

17:00 – 17:30 Prof. Asoc. Artur Zoto | Menaxhimi i dhimbjes akute dhe kronike të kolonës vertebrale në Reumatologji.

17:30 – 17:35 Pyetje & Diskutime

17:35 – 18:05 Dr. Shk. Ervin Rapushi | Agravimi dhe dekursi i dhimbjes radikulare lumbosakrale në pacientët post covid

18:05 – 18:10 Pyetje & Diskutime

18:10 – 18:40 Dr. Ervin Nepravishta - Opiate vs AIJS. Menaxhimi i dhimbjes postoperatore në kirurgji.

18:40 – 18:45 Pyetje & Diskutime

18:45 – 19:15 Dr. Redi Hoti - Menaxhimi i dhimbjes postoperatore pas endoprotezimit total të gjurit

19:15 – 19:20 Pyetje & Diskutime

19:20 - 19:35 Konkluzione dhe Vlerësimi i Konferencës

Salla 3

Stomatologji

17:00 – 17:30 Nocicepsioni dhe Stomatologia: zgjidhje dhe kufijtë e stimulimit të dhimbshëm në procedurat dentare. - Dr. Gregorio Tortora

17:30 – 17:35 Pyetje & Diskutime

17:35 – 18:05 Prof. Asoc. Silvana Bara – Menaxhimi i dhimbjes në ndërhyrjet stomatologjike

18:05 – 18:10 Pyetje & Diskutime

18:10 – 18:40 Dr. Ama Mino – Efikasiteti i AIJS në reduktimin e dhimbjes gjatë përdorimit të zgjeruesit të shpejtë maksilar

18:40 – 18:45 Pyetje & Diskutime

18:45 - 19:15 Menaxhimi i dhimbjes post-operatore në Kirurgjinë ORL - Dr. Shk. Sonil Mone

19:15 - 19:20 Pyetje & Diskutime

19:20 - 19:35 Konkluzione dhe Vlerësimi i Konferencës

Ky event sponsorizohet nga Dompé.

Share this event

Anchor 2
bottom of page