top of page

Kongresi i 8 i Onkologjisë

Shoqata Onkologjike Shqiptare organizon Kongresin e saj të 8 Kombëtar. Ju lutem të regjistroheni paraprakisht deri me datë 02 Mars 2023, Ora 18:00 *Regjistrimi paraprak i detyrueshëm

Kongresi i 8 i Onkologjisë
Kongresi i 8 i Onkologjisë

Time & Location

03 mar 2023, 8:00 e paradites – 04 mar 2023, 3:30 e pasdites

Hilton Garden Inn Tirana, Bulevardi Gjergj Fishta 146, Tirana 1001, Albania

About the event

08:00 – 09:00 Regjistrimi. 

3 Mars 2023

Seanca I

Moderator: Prof. Ass. Silvana Çeliku, Dr. Anila Pema, Dr. Ibrahim Avdiu

Fjalë Përshëndetëse

Prof. Vincenzo Canzonieri | Si të ndërtosh një model onkologjik në institut

Prof. Ass. Silvana Çeliku | Onkologjia dhe Përqasja Multidisiplinare si shprehje e kujdesit për pacientët me kancer

Prof. Majlinda Ikonomi | Anatomia Patologjike si një themel në onkologji

Prof. Elizana Petrela | Karakteristikat e pacientëve me Ca gjiri në QSUT, të dhënat nga rregjistri i Kancerit

Dr. Flutura Proko | Trajtimi neoadjuvant në pacientët me kancer të gjirit HER-2 pozitiv në shërbimin onkologjik

11:10 – 11:30 Pushim Kafe

Eda Tanrıkulu Şimşek, M.D. | Neoadjuvant therapy in pancreatic cancer

DSHM Alketa Ymeri (Pere) | Kanceri inflamator i gjirit është një variant i rrallë dhe agresiv i kancerit të gjirit të avancuar lokalisht

M.D. Amanda Zeko | Kanceri i gjirit trefish negativ: Grackat, trajtimi dhe prognoza.

Dr. Elvisa Kozma | Paqartësi në trajtimin e kancerit të gjirit

12:50 - 14:00 Pushim Dreke &

Simpozium Roche (Salla Pajtim Selmani)

Sesioni II

Moderator: Dr. Bledi Kreka, Dr. Orges Spahiu, Dr. Artan Bodeci

Prof. Skerdi Prifti | Kanceri Kolorektal në Shqipëri

Dr. Emiljana Huti | Trajtimi total neoadjuvant me kimioterapi ne kancerin Rektal

Dr. Eriselda Kurushi, Dr. Ejona Çeliku | Diagnoza e kancerit kolorektal e parë nga prespektiva patologjike

Prof. Dr. Arvin Dibra | Kirurgjia në trajtimin e kancerit kolorektal. Konsiderata studimore mbi trajtimin mini invaziv dhe eksperienca jonë.

Dr. Enkelejda Çuedari | Menaxhimi i kancerit kolorektal të avancuar, tiparet që përcaktojnë zgjedhjen e duhur të trajtimit për një rezultat më të mirë

Dr. Bianka Shima | Radioterapia totale neoadjuvante e kancerit rektal lokalisht te avancuar

Dr. Sabo Ademi | Trajtimi ndihmës për kancerin e zorrës së trashë në fazën II dhe III: Për kë, sa intensiv dhe sa kohë?

Dr. Romeo Bani | Trajtimi total neoadiuvant i adenocarcinomes se rektit lokalisht te avancuar. Risi dhe studime

Diskutime dhe Konkluzione

4 Mars 2023, ora 09:30

Moderator: Prof. Majlinda Ikonomi, Prof. Asc. Helidon Nina, Prof. Ilir Bibolli

Prof. Jovan BASHO | Karcinoma hepatoqelizore. Mënyra e diagnostikimit dhe mundësitë e trajtimit në Shqipëri

Dr. Edmond Gashi | Roli i rëndësishëm i kirurgjisë në tumorin stromal gastrointestinal recidivant mbas trajtimit terapeutik

Dr. Ilirian Laçi | Kemoembolizimi transarterial (TACE) në karcinomën hepatoqelizore (HÇ), Ablacioni me mikrovalë i Tumorit Metastatik të Heparit

Lorenzo Memeo M.D. | Inteligjenca artificiale ne Anatomi Patologjike

Dr. Sotiraq SENJO | Raportim rasti: Përdorimi i suksesshëm i procedurës TACE në një pacient me Kancer Renal Metastatik

11:40 – 13:00 Pushim kafe & Simpozium Eurofarma T&Q Tolica

Dr. Erald Karaulli | Trajtimi Concomitant i kancerit te ezofagut cervical

Dr. Marsela Sina | Roli i endoskopisë sonografike në lezionet solide të pankreasit

Katerina BARDHI MD | Një përmbledhje literature mbi trajtimin e NET

Dr. Anila Pema | Barra e Kancerit të Gjirit në Shqipëri

Dr. Orges Spahiu | Roli i Radioterapisë në trajtimin e kancerit gastrointestinal: Perspektiva të së ardhmes

Diskutime & Konkluzione

Shpërndarje e Çertifikatave

Ky event mundësohet nga:

Sponsor Gjeneral: Roche

Sponsor i Artë: Novartis, Delta Pharma, Eurofarma

Sponsori i Argjendtë: Megapharm, Imi Pharma, Acibadem

Ky event është në proces akreditimi për kategoritë: Mjekë Onkolog, Gastroenterolog, Anatomo-Patolog, Kirurg, Hepatolog, Gjinekolog, Radioterapeut.

Share this event

Anchor 2
bottom of page