top of page

Konferenca e Dytë e Ekografisë Shqiptare

Albanian Ultrasound Association & Albania WFUMB COE organizojnë Konferencën e Dytë të Ekografisë Shqiptare. Fee e pjesëmarrjes: 50 Euro për mjekët, 30 Euro për teknikë infermierë dhe infermierë, 20 Euro për specializantët.

Konferenca e Dytë e Ekografisë Shqiptare
Konferenca e Dytë e Ekografisë Shqiptare

Time & Location

07 qer 2024, 8:30 e paradites

Maritim Hotel Plaza Tirana, Rruga Abdi Toptani 18, Tiranë 1001, Shqipëria

About the event

Ky event është në proces akreditimi për kategoritë: Mjekë familje dhe specialistë të ndryshëm, Teknikë Infermierie, Infermierë.

Program

7 Qershor 2024

08:30 - 09:00 Regjistrimi

09:00 Hapja e Konferencës

Blerina SARAÇI, AUA President

Prof. Xheladin DRAÇINI, Dekan i Fakultetit të Mjekësisë, UM

Prof. Ass. Durim ÇELA, Shef i Shërbimit të Imazherisë dhe Mjekësisë Nukleare, QSUT

Prof. Ioan SPOREA, WFUMB Vice President, Acting President

Lynne RUDD,  WFUMB Administrative Manager

Prof. Dieter NUERNBERG, Head of Student Education Committee EFSUMB

AUA dhe CoE Tirana, rrugëtimi dhe aktivitetet në të ardhmen.

Blerina SARAÇI, Durim ÇELA, Ada MYRTO

WFUMB/EFSUMB/CoE prezantim i aktiviteteve. Lynne RUDD

Sesioni I

Moderatorë: Ioan SPOREA, Dieter NUERNBERG

09:30 - 09:50 Pse CUES vlen për studimin e heparit. Ioan SPOREA

09:50 - 10:10 Pse duhet fatty liver quantification (kuantifikimi dhjamor i heparit). Ioan SPOREA

10:10 - 10:30 Ekografia transabdominale e pankreasit, këtij organi të fshehur. Dieter NUERNBERG

10:30 - 10:40 Elastografia në pacientët adult.  Ada MYRTO

10:40 - 10:50 Ekzaminim elastografik tek pacientët pediatrik.  Blerina SARAÇI

10:50 - 11:00 Roli i ekografisë në diagnozën fillestare të lezioneve hepatike fokale. Dr. Ergisa Toska, Prof. Asoc. Liri Cuko, Dr. Met Loci

11:00 - 11:30 Pyetje & Diskutime

11:30 - 11:50 Pushim Kafe

11:50 - 12:50 Hands On

Ioan SPOREA, Dieter NUERNBERG

Hands on në ekografinë abdominale. Durim ÇELA, Ada MYRTO, Blerina SARAÇI

Hands on në ekografinë e qafës, inde të buta dhe Doppler. Durim ÇELA, Blerina SARAÇI, Denis QIRINXHI, Viola CALA

Hands on ne ekzaminimin elastografik. Ioan SPOREA, Blerina SARACI, Ada MYRTO

Hands on ne ekografine intervencionuse. Dieter NUERNBERG, Durim CELA, Denis QIRINXHI

12:50 - 13:00 Rendesia e Ultrasonografise ne evidentimin dhe monitorimin e inflamacionit vascular te arteritit Takayasu. Raportimi i nje rasti te praktikes klinike gjate ekzaminimit te regjionit cervical.  Eni Mehmeti, Arla Harka

13:00 - 13:10 Vleresimi Ekografik i stenozave te a.carotide ne paciente simptomatike dhe asimptomatike me ekografi. Denis QIRINXHI

13:10 - 13:20 Vleresimi i demtimeve vaskulare ne traumat penetruese dhe traumat e mbyllura nepermjet POCUS (Point-of-care ultrasound) dhe Doppler ultrasound. Bulku Besmir, Xhori Enkela, Demko Vidi, Gjika Artan, Alimeri Kujtim, Zuna Geraldina.

13:20 - 13:30 Ekzaminimi multiparametrik i gjirit. Blerina SARAÇI

13:30 - 13:40 Ekzaminimi me echografi i gjirit tek gratë e reja (25-38 vjeç): Zbulimi i lezioneve të zakonshme beninje dhe implikimet për praktikën klinike. Arminda AVDULAJ

13:40 - 14:10 Pyetje dhe Diskutime

14:10 - 14:40 Pushim Dreke

Sesioni II

Moderatore: Ioan SPOREA, Ada MYRTO

14:40 - 15:00 Ekografia intervencionuese, INVUS. Dieter NUERNBERG

15:00 - 15:10 Rëndësia e ekografisë së veshkës së transplantuar në periudhën e hershme post-transplant.

Elvana Rista, Vilma Çadri, Dorina Aliu

15:10 - 15:20 Roli i Ekografisë në Onko-Nefrologji. Matilda Imeraj, Alma Idrizi, Ernisa Kokomani, Xhuljana Gjini, Albiona Poçi, Ermira Imeraj

15:20 - 15:30 Sfida diagnostike e gjetjes se tumorit renal ne nje djale te ri 19 Vjec - rast klinik. Vilma Çadri, Elvana Rista, Nevi Pasko, Amantia Imeraj, Durim Cela, Spyridon Gouvalis, Dorina Aliu, Majlinda Ikonomi, Ariana Strakosha

15:30 - 15:40 Ekografia Torakale. Emira Hysa, Dr. Alma Teferici, Dr.Amela Hasa, Dr. Eritjan Tashi, Dr.Marsel Broqi, Prof. Perlat Kapisyzi

15:40 - 15:50 Prezantimi video ekografik të një mase intra torakale sfiduese. Emira Hysa, Alma Teferici,

Marsel Broqi, Franc Rrumbullaku, Esmeralda Nushi, Eritjan Tashi, Perlat Kapisyzi FCCP

15:50 - 16:20 Korrelacionet e profileve propedeutike të gjetjeve të ECHO torakale me tomografinë e

kompjuterizuar në sëmundjet e mushkërive. Prof. Perlat Kapisyzi, FCCP*; Eugerta Dilka PhD*;

Eritjan Tashi MD#; Esmaralda Nushi MD#; Alma Teferiçi MD#; Franc Rrumbullaku MD#;

Valentina Hima MD#; Marsel Broqi MD# Olvis Petre PhD#; Ornela Nuredini MD#; Armela

Çuko MD#; Loreta Karaulli PhD#; Arben Tanga MD#; Holta Tafa PhD#; Vjola Selmani

MD#;Laert Gjati MD#;; Dhimitraq Argjiri PhD#; Iris Luca MD#; Pëllumb Hysko MD#; Amela

Hasa MD#;Emira Hysa MD#.

16:20 - 16:30 LUS nje arme e rendesishme ne menazhimin e efuzioneve pleurale. Sonila Borici, Blerina SARACI

16:30 - 16:50 Pyetje & Diskutime

16:50 - 17:20 Tavoline e rrumbullaket AUA/COE Tirana

8 Qershor 2024

09:00 - 09:30 Regjistrimi

09:30 - 09:45 EFSUMB linjat guide ne elastografi. Odd Helge Gilja

09:45 - 10:00 Ekografia dhe dopleri ne hipertensionin portal. Odd Helge Gilja

10:00 - 10:15 Ekografia trans abdominale e kendit ileo/cekal. Odd Helge Gilja

10:15 - 10:30 EFSUMB linjat guide ne ekzaminim gastro intestinal. Odd Helge Gilja

10:30 - 10:45 Pyetje & Diskutime

10:45 - 10:55 Ekografia ne urgjencat pediatrike. Dr.SH.M Marjeta Tanka

10:55 - 11:05 Diagnoza diferenciale e lezioneve ne llozhen e gl.surenale ne pacientet pediatrike. Blerina SARACI

11:05 - 11:15 Metodat eko kardiogarfike si Bazë themelore në diagnostikimin dhe menxhimin e disritmive në periudhën fetale. Ramush Bejiqi, R. Bejiqi, R. Retkoceri, A. Mustafa, A. Maloku, A. Keka, B.Bejiqi

11:15 - 11:30 Pyetje & Diskutime

11:30 - 11:50 Pushim. Pjese ne Piano nga Artistja Elida Dakoli, PhD

11:50 - 12:00 Hidronefroza neontale dhe roli I ekografise ne vleresimin pre dhe post partum. Evelina Kreko, Blerina SARACI, Diamant SHTIZA, Alketa QOSJA

12:00  - 12:10 Tumoret e glandules parotis: Raste klinike dhe rishikim i literatures. Viola Cala, Edlira Baruti

12:10 - 12:20 Kosto efektiviteti I FNA ne diagnosen dhe trajtim kirurgjikal te noduseve malinje ne te Gl.Thyroidea ne paciente pediatrike. Ilir Alimehmeti, Myriam Hunink

12:20 - 12:30 Incidentalomat e tiroides. Si duhen vleresuar? Blertina Dyrmishi, Dorina Aliu

12:30 - 12:40 Case Report Metastaza ovariale prej karcinomes mamare primare. Arla Harka, Blerina CELA, Eni MEHMETI, Durim CELA

12:40 - 12:55 Focused Assessment with Sonography for Trauma (FAST)-echografi : metoda e ekzaminimit dhe indikacionet. Xhori Enkela, Bulku Besmir, Demko Vidi, Veizi Bardhyl, Ergys CUKA.

12:55 - 13:10 Ekografia e syrit nje mjet diagnostik i thjeshte kosto- efektiv shume i rendesishem per zbulimin e nje sere semundjesh okulare te rendesishme, ne prani te opaciteteve okulare qe nuk lejojne vezhgimin nen mikroskop. Dr. Besa Voka Suljoti

13:10 - 13:20 Injektimi nen ekografi i toxines botulinike dhe fillerave dermal. Arminda AVDULAJ

13:20 - 13:40 Pyetje & Diskutime

13:40 - 14:10 Pushim Dreke

14:10 - 15:40 Hands-On

Hands on në ekografinë abdominale. Durim ÇELA, Ada MYRTO, Blerina SARAÇI

Hands on në ekografinë e qafës, inde të buta dhe Doppler. Durim ÇELA, Blerina SARAÇI, Denis QIRINXHI, Viola CALA

Hands on ne ekzaminimin elastografik. Ioan SPOREA, Blerina SARACI, Ada MYRTO

Hands on ne ekografine intervencionuse. Dieter NUERNBERG, Durim CELA, Denis QIRINXHI

15:40 - 16:40 Prezantim E-Poster

Moderatore: Blerina SARACI, Durim CELA

Karakteristikat imazherike te nuroblastomes. Enkeleda DUKA, Mirzana KAPLLANAJ, Donjeta BALI, MIrela XHAFA, Anila GODO <Poster>

Vleresimi ekografik i artikulacionit kokso femoral ne moshat pediatrike. Qasje universale apo selektive. Blerina SARACI. Denis QIRINXHI, Durim CELA <Poster>

Vlera e ekzaminimit ekografik ne te porsalindurit me atrezi ezofagu. Blerina SARACI, Durim CELA, Denis QIRINXHI <Poster>

Diagnoza ekografike e obstruksionit uretral tek fëmijët. Ornela Xhango, Diamant Shtiza,

Blerina Saraçi, Rezar Xhepa. <Poster>

Roli i ekografise ne vleresimin e tumoreve torakale ne moshat pediatrike. Blerina SARACI <Poster>

Kuantifikimi dhjamore me ane te ekografise ne pediatri. Blerina SARACI, Durim CELA, Denis QIRINXHI <Poster>

Sfida ne diagnozen ekografike te FNH. Blerina SARACI, Laurent KOLLCAKU <Poster>

Kontrasti ne ekografi, qasja farmaceutike. Dorina DERVISHI, Blerina SARACI <Poster>

Retension urinare nga hematokolpos në një vajzë adoleshente me imperforate Himeni Anisa Potka, Diamant Shtiza, Ornela Xhango, Albert Lama, Blerina Saraci, Ergena Neziri <Poster>

Gjetje incidentale ekografike e RCC case report. – Esilda Trushaj <Poster>

16:40 - 17:00 Konkluzione dhe Vleresimi i Konferences

Pagesa e pjesëmarrjes:

Mjekë: 50 Euro

Infermierë dhe Teknikë Infermier: 30 Euro

Specializantë: 20 Euro

Share this event

Anchor 2
bottom of page