top of page

Konferenca e 11 e Dermatologjisë dhe Venerologjisë Shqiptare

Shoqata Shqiptare e Dermatologëve dhe Venerologëve organizon Konferencën e saj të 11 Kombëtare. Pagesa është 3'000 ALL dhe do të paguhet ditën e eventit. Ju lutem të regjistroheni paraprakisht deri me datë 20 Janar 2023, Ora 18:00 *Regjistrimi paraprak i detyrueshëm

Konferenca e 11 e Dermatologjisë dhe Venerologjisë Shqiptare
Konferenca e 11 e Dermatologjisë dhe Venerologjisë Shqiptare

Time & Location

21 jan 2023, 8:00 e paradites

Hilton Garden Inn Tirana, Bulevardi Gjergj Fishta 146, Tirana 1001, Albania

About the event

08:00 – 09:00 Regjistrimi. Pagesa 3'000 ALL.

Seanca I

Prof. Ermira Vasili

Strategjitë e Menaxhimit dhe eksperienca e Shërbimit të Dermatologjisë në mjekimin e Hidradenitis Suppurativa

Matteo Bordignon, MD, PhD

Teknologjia e inhibitorëve të MIA protein në trajtimin e Vitiligos

Dr. Erjona Shehu

Manifestimet Dermatologjike tek pacientët me HIV/AIDS

Dr. Shk. Ekleva Jorgaqi 

Rezultatet Pozitive të Trajtimit me Isotretinoine

Eva Filaj  

Cilët janë faktorët organizativë specifikë që ndikojnë konsumimin profesional të mjekëve dhe infermierëve në sistemin shëndetësor shqiptar?

Prof. Asoc. Entela Shkodrani 

Sëmundja Vogt-Koyanagi-Harada e shoqëruar me Limfoma Anaplastike me qeliza të mëdha.

Dr. Shk. Najada Gjylameti 

Demodex tek njerëzit, implikimet klinike dhe kriteret diagnostike.

10:35 – 11:05 Diskutime

11:05 – 11:30 Pushim Kafe

Sesioni II

Aikaterini Patsatsi, MD, MSc, PhD

Vështrime të reja në trajtimin e pemphigus dhe pemfigoidit bulloz

Dr. Shk. Aida Bajri 

Aplikimi i filler me efekt ‘lift’ dhe korrigjues për pjesën e mesme të fytyrës dhe zona nën sy. Aplikimi i teknikës ‘G-point lift’.

D.SH.M. Violeta Dajçi 

Sarkoma Kaposi familjare dhe Covid-19. Një gjetje e rastësishme apo rast i rrallë i ndjekur nga Covid-19? (Raportim Rasti)

Prof. Asoc. Monika Fida 

Aktinik Keratosis: Sfida në Diagnostikim, Trajtim e Follow up.

Dr. Shk. Migena Vargu 

Metastazat Kutane (Prezantim rasti)

Dr. Shk. Alert Xhaja 

Lichen Oral Eroziv që Komplikohet me Dëmtim të Thonjve si Pasojë e një Gjendjeje Virale

Dr. Artan Dafa 

Epidermolysis Bullosa Hereditaria (Congenitalis)

Dr. Diana Muja

Isotretinoina në trajtimin e Rosacea: “shpëtimtare” kur opsionet e tjera dështojnë (Raportim Rasti)

Natasa Teovska Mitrevska, MD, PhD

Lezionet mukokutane dhe orale të lidhur me HPV - Trajtimi me lazer

13:15 – 13:45 Diskutime

13:45 – 14:30 Pushim Dreke

Sesioni III

Assoc. Prof. Vladimir Filaj 

Dermatokalazia dhe ‘Hooded eyelids’, cila është qasja më e mirë ndaj tyre?

Prof. Ass. Loreta Kuneshka 

Një rast me Pemphigoid buloz tek një fëmijë me Trombocitopeni idiopatike

Dr. Sidita Boriçi

Trajtimi i Pemphigus Vulgaris: Rishikimi i Literaturës dhe Prezantim i Rastit të Parë të Trajtuar me Rituximab në Shqipëri.

Dr. Shk. Amarda Gica

Pemfigus Vulgaris i komplikuar me tromboemboli pulmonare: raportim rasti dhe rishikim literature

Dr. Ritjana Mala 

Tinea capitis profunda e komplikuar me reaksion të rrallë ID urtikarial në një rast pediatrik (raportim rasti)

15:25 – 15:55 Diskutime

15:55 – 16:10 Konkluzione dhe Vlerësimi i Konferencës

Ky event mundësohet nga:

Sponsor Platinum: Megapharm, CFO, Alb Global Pharma, Pharmawest, Delta Pharma, Billim

Sponsor i Artë: Bylis Pharma, Farmatech, Dermapenworld, CAPO-AP, Viatris, Nobel, Gen-Alb Pharma

Sponsori i Argjendtë: Vini Pharma, Eurofarma, Fillmed, Laser Med

Share this event

Anchor 2
bottom of page