top of page

Konferenca e 10 e Reumatologjisë Shqiptare

Shërbimi i Reumatologjisë, QSUT organizon Konferencën e saj të 10 Kombëtare. Ju lutem të regjistroheni paraprakisht deri me datë 02 Shkurt 2023, Ora 18:00 *Regjistrimi paraprak i detyrueshëm

Konferenca e 10 e Reumatologjisë Shqiptare
Konferenca e 10 e Reumatologjisë Shqiptare

Time & Location

03 shk 2023, 8:00 e paradites

Hilton Garden Inn Tirana, Bulevardi Gjergj Fishta 146, Tirana 1001, Albania

About the event

08:00 – 09:00 Regjistrimi. 

Ky event është në proces akreditimi për: Mjekë të Përgjithshëm, Mjekë të Specialiteteve të ndryshme, Farmacistë.

Seanca I

Panel: Prof. Teuta Çiço Backa, Prof. Xheladin Draçini, Prof. Ass. Albana Fico, Prof. Ass. Ali Lahu Prof. Ass. Artur Zoto

Fjalë Përshëndetëse

Prof. Teuta Çiço Backa

Siguria e përdorimit të barnave biologjike përgjatë infeksionit nga SARS CoV-2

Prof. Ass. Albana Fico

Small-vessel Vasculitis

Prof. Ass. Artur Zoto

Trajtimi i Spondylitit Ankilozant me Tumor Nekroz Faktor a

Prof. Elizana Petrela

Rekomandimet e EULAR 2022 për shqyrtimin dhe profilaksinë e infeksioneve kronike dhe oportuniste tek adultët me sëmundje reumatizmale inflamatore autoimmune

Prof. Ass. Dorina Ruci

Një rast Vasculiti C-ANCA post vaksinimit kundër SARS COV2

Prof. Ass. Valbona Duraj

Trajtimi sipas targetimit në Artritin Reumatoid

Prof. Ass. Ali Lahu

Format e shpërfaqjes dhe artikulacionet e prekura të Artritit Reaktiv.

Prof. Ass. Irena Kola

Diagnoza diferenciale e tenosinoviteve

Prof. Ass. Ermira Ziçishti

Roli i osteokalcinës në Osteoporozë

Prof. Ass. Adriatik Gabrani

Krahasim i ecurive terapeutike, bazuar mbi rezultatet klinike dhe laboratorike në pacientët e diagnostikuar me Spondilit Ankilozant, të trajtuar me terapi biologjike dhe të trajtuar me terapinë standarte

Dr. Sh. M. Ervin Rapushi

Hiper-inflamacioni sistemik (Stuhia citokinike) në SSAI (raportim rastesh klinike)

Prof. Ass. Ismet Bajraktari

Bashkëshoqërimi i Artritit Reumatoid dhe Diabetit

Dr. Elona Xherahu

Ethja mesdhetare familjare – Raportim rasti

Dr. Sh. M. Marinela Dibra

Implikimi i SKV/dislipidemive në Artritin Reumatoid

Sesioni II

Panel: Prof. Adriana Babameto, Prof. Ass. Arjana Strakosha, Prof. Ass. Ismet Bajraktari, Prof. Ass. Dorina Ruci, Prof. Ass. Valbona Duraj, Prof. Elizana Petrela

Prof. Adriana Babameto

Reaktivizimi i infeksionit nga virusi i hepatitit B në sëmundjet reumatizmale: konsiderata në lidhje me riskun dhe menaxhimin.

Prof. Ass. Arjana Strakosha

Bone and Mineral Disease in Kidney Transplant Recipients.

Prof. Ass. Edmond Zaimi

Urgjencat reumatizmale në QSUT “Nënë Tereza”, të dhëna të vitit 2021.

Prof. Ass. Mehmet Hoxha

Manifestimet kutane në Sindromat Autoinflamatore.

Prof. Ass. Monika Fida

Rëndësia e Imunofluoreshencës dhe ekzaminimeve serologjike në diagnozën e dermatozave buloze (Paraqitje rasti dhe rishikim literature).

Dr. Sh. M. Albana Dako

Kardiotoksiciteti nga barnat imunosupresore.

Dr. Sh. M. Marjeta Tanka

Roli i Imazherisë në diagnozën e Nekrozës avaskulare

Dr. Sh. M. Vjoleta Hoxha

Artriti Reumatoid, Insulinorezistenca dhe Diabeti Mellitus.

Dr. Sh. M. Nevila Kryemadhi

Sëmundje rheumatizmale si shkak i FUO-së.

Dr. Jehona Ismaili

Sёmundjet autoimmune. Lidhshmёria me Covid-19.

Dr. Valbona Salko

BEHCET UVEITS.

Ky event mundësohet nga:

Sponsor Platinum: Megapharm, Abdi Ibrahim, Delta Pharma, Partners Pharma

Sponsor i Artë: Fufarma, Novartis, CFO Pharma, Intermedica

Sponsori i Argjendtë: Eurofarma, Berlin-Chemie, Galaxy, R-Pharm

Share this event

Anchor 2
bottom of page